Deskundig

Zitwerk: de fysiotherapeut en de ergonoom

Advies van Zitwerk is altijd gebaseeerd op de kennis en ervaring van de fysiotherapeut en de ergonoom. Bij Zitwerk komen beide vakgroepen samen en zijn het fundament voor onze aanpak.

We adviseren u vanuit onze passie: de houding en beweging van de mens. En we zijn  enthousiast over de mogelijkheden die werkplekadvies en onze zitproducten bieden bij de preventie en het herstel van klachten. En niet in de laatste plaats over de winst van goed zitten.

Fysiotherapie

De fysiotherapeut is deskundig op het gebied van houding en beweging. Mensen gaan naar de fysiotherapeut omdat ze klachten hebben vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures of klachten opgedaan tijdens het werk. Klachten vanwege een ongeval of ziekte, zwangerschap of bevalling, een verkeerde beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt.

De fysiotherapeut adviseert en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten. Gewoon boodschappen doen, op een verantwoorde manier sporten, weer aan het werk gaan of, als u in een ziekenhuis of revalidatiecentrum verblijft, zelfs eerder naar huis gaan. U leert hoe u door verantwoord te bewegen verdere problemen kunt voorkomen of beperken.

Ergonomie

De ergonomie houdt zich bezig met het ontwerpen van de omgeving, processen en werkplekken, producten of informatie waarmee de gebruikers optimaal kunnen functioneren. Door preventie levert de ergonoom een bijdrage aan het terugdringen van de uitval van medewerkers. Hierdoor staat de ergonoom aan de basis van een wezenlijke verbetering van de arbeidsomstandigheden en aan het terugdringen van de kosten van arbeid. Bovendien richt ergonomie zich ook op de verbetering van het rendement van de arbeid. Hierdoor betalen ergonomische verbeteringen zichzelf terug.