Logo Zitwerk
Het belang van goed zitten

Het belang van goed zitten

Rugklachten staan hoog op de lijst met klachten waarom mensen naar de dokter en de fysiotherapeut gaan. Een medewerker met rugklachten presteert minder. En misschien meldt hij zich zelfs ziek. Je kijkt op tegen de dreigende rompslomp: zoeken naar tijdelijke vervanging, het inwerken van de tijdelijke kracht, vooralsnog lagere arbeidsproductiviteit, de onnodige kosten die zullen volgen. Het is duidelijk dat je dit scenario wil vermijden.

Een van de belangrijkste oorzaken van rugpijn is zitten; te lang en verkeerd. Wij zijn enthousiast over de mogelijkheden die goed zitten biedt bij preventie en herstel van rugklachten.

Beter zitten werkt; de praktijk

Beter zitten werkt, dat blijkt in de praktijk. Wij hielpen een medewerker die al jaren tobde met haar rug. Ze werd regelmatig behandeld door de huisarts en fysiotherapeut. Na onze inventarisatie en daarop volgende actie – een goed ondersteunende stoel en persoonlijk advies, heeft ze nu aanzienlijk minder rugklachten en werkt ze weer met plezier. Beter zitten hielp ook de medewerker die na een herniaoperatie zijn werk hervatte. Ondanks de operatie speelden zijn klachten in de loop van de dag al snel weer op. Zijn personeelsafdeling bracht hem in contact met Zitwerk. Hij merkte al snel het verschil.

Herstel, preventie?

Ontdek en ervaar de voordelen van de specialist. Ben je benieuwd wat wij voor je kunnen doen? Stuur ons een e-mail of bel; we maken graag een vrijblijvende afspraak met je.