Logo Zitwerk

Rugpijn

Wat is lage rugpijn?

Lage rugpijn wordt ook wel spit of lumbago genoemd. Het is een veel voorkomende klacht. Als je het eenmaal hebt gehad, keert het vaak terug. Na drie maanden is ongeveer de helft van de mensen volledig hersteld, maar sommige mensen blijven langer last houden van lage rugpijn.
Het is meestal niet duidelijk hoe lage rugpijn precies ontstaat. Vaak lijkt het te maken te hebben met fysieke en mentale gesteldheid, leefstijl en werk. Bij minder dan 1% van de mensen met lage rugpijn wordt een zeldzame oorzaak voor de klachten gevonden. Een verband met langdurig zitten op de werkplek wordt bij onderzoek oorzakelijk of als provocatieve factor vaak aangetoond.

De behandeling van lage rugpijn

Soms herstel je zelf binnen drie maanden van lage rugklachten. Wanneer je niet zelf herstelt of begeleiding nodig hebt bij het bewegen kan je terecht bij de huisarts of bij de fysiotherapeut.

Rugpijn en je werkplek

Het is belangrijk om te weten te komen in hoeverre de rugpijn met je werkplek te maken heeft. Als na ons onderzoek duidelijk is dat een oorzaak of provocatieve factor in je werkplek is verstopt, dan is middels een doordachte ergonomische aanpak verlichting en mogelijk zelfs de oplossing van je klachten dichtbij!

Veel voorkomende klachten