Logo Zitwerk

Download de Eet Wijzer-app

Download de Eet Wijzer-app: persoonlijke voedingstips op je smartphone

Vanaf vandaag kan iedereen de Eet Wijzer-app downloaden: een persoonlijke voedingscoach op de smartphone. De app scant de afspraken in je agenda en geeft daarbij praktische voedingstips. Feestje gepland? De app geeft alternatieven voor ongezonde snacks. Avondje sporten? De app toont manieren om slim bij te tanken.

Uit recent onderzoek blijkt dat 41% van de Nederlanders graag gezonder wil eten, maar 43% heeft er moeite mee dat ook daadwerkelijk te doen. Meer dan de helft van de Nederlanders wil daarom graag praktische informatie over gezonde voeding. De gratis Eet Wijzer-app voor iPhone en Adroid zorgt daarvoor.

De Eet Wijzer-app is de eerste app die automatisch gekoppeld wordt aan de persoonlijke agenda op de smartphone. De app scant de agenda op trefwoorden zoals vergadering, sporten of bruiloft en geeft daarbij gerichte eettips.

Op het trefwoord ‘Kerst’ kan de tip bijvoorbeeld zijn om samen met de kinderen een kerstmenu te koken. Of om de kerstsnacks niet allemaal tegelijk op tafel te zetten. Twee weken lang geeft de app acht tips die passen bij de dagelijkse activiteiten. Daarna scant de app opnieuw de agenda voor nieuwe tips.

Het Voedingscentrum